Twaróg i ser smażony – wczoraj i dziś
DOI:
https://doi.org/10.18778/1506-6541.20.09Ключевые слова:
kultura kulinarna, polskie tradycyjne produkty mleczne, produkcja twarogu i sera smażonego, polskie tradycje kulinarne, polskie dziedzictwo kulinarneАннотация
Celem niniejszego opracowania jest przybliżenie zagadnień związanych z produkcją twarogu i sera smażonego. Niniejsza praca ma charakter przeglądowy. Została oparta na podstawie dostępnej literatury. Praca zawiera informacje pochodzące zarówno z aktualnego piśmiennictwa jaki i odwołania do pozycji z czasów Polski Rzeczpospolitej Ludowej i starszych.
Скачивания
Данные скачивания пока недоступны.
Загрузки
Опубликован
2014-01-01
Как цитировать
Chudy, S., & Makowska, A. (2014). Twaróg i ser smażony – wczoraj i dziś. Zeszyty Wiejskie, 20, 167–175. https://doi.org/10.18778/1506-6541.20.09
Выпуск
Раздел
Articles
Лицензия

Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution-NonCommercial-NoDerivatives» («Атрибуция — Некоммерческое использование — Без производных произведений») 4.0 Всемирная.