Co jedzą Polacy, czyli o jedzeniu z perspektywy stratyfikacji społecznej. Recenzja książki Henryka Domańskiego, Zbigniewa Karpińskiego, Dariusza Przybysza, Justyny Straczuk, „Wzory jedzenia a struktura społeczna”
Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa 2015 (254 strony)
DOI:
https://doi.org/10.18778/0208-600X.58.12References
Bourdieu P. (2005), Dystynkcja: społeczna krytyka władzy sądzenia, przeł. P. Bilos, Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa.
Google Scholar
Domański H., Karpiński Z., Przybysz D., Straczuk J. (2015), Wzory jedzenia a struktura społeczna, Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa.
Google Scholar
Fischler C. (1988), Food, self and identity, “Social Science Information”, Vol. 27, No. 2, s. 275–292.
Google Scholar
Sztompka P. (1985), Teoria socjologiczna końca XX wieku. Wstęp do wydania polskiego, [w:] J.H. Turner, Struktura teorii socjologicznej, PWN, Warszawa.
Google Scholar
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.