Twaróg i ser smażony – wczoraj i dziś

Autor

  • Sylwia Chudy Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu image/svg+xml
  • Agnieszka Makowska Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu image/svg+xml

DOI:

https://doi.org/10.18778/1506-6541.20.09

Słowa kluczowe:

kultura kulinarna, polskie tradycyjne produkty mleczne, produkcja twarogu i sera smażonego, polskie tradycje kulinarne, polskie dziedzictwo kulinarne

Abstrakt

Celem niniejszego opracowania jest przybliżenie zagadnień związanych z produkcją twarogu i sera smażonego. Niniejsza praca ma charakter przeglądowy. Została oparta na podstawie dostępnej literatury. Praca zawiera informacje pochodzące zarówno z aktualnego piśmiennictwa jaki i odwołania do pozycji z czasów Polski Rzeczpospolitej Ludowej i starszych.

Pobrania

Brak dostępnych danych do wyświetlenia.

Pobrania

Opublikowane

2014-01-01

Jak cytować

Chudy, S., & Makowska, A. (2014). Twaróg i ser smażony – wczoraj i dziś. Zeszyty Wiejskie, 20, 167–175. https://doi.org/10.18778/1506-6541.20.09

Numer

Dział

Articles