O (nie)ustającej potrzebie duchowości w życiu i wychowaniu człowieka. Uwagi wstępne - Walczak, Anna; Budajczak, Marek; Jocz, Artur (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2021)
W kontekście rozważań o obecności i nieobecności Ducha oraz duchowości w świecie, pojmowania tej kategorii i odniesienia jej do nauk o wychowaniu w ujęciu interdyscyplinarnym omówiono zawartość 12 tomu czasopisma „Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne”.