Starość z perspektywy seniorów jako ważny głos we współczesnej refleksji geragogicznej. Recenzja monografii Artura Fabisia pt.: “Troski egzystencjalne w starości. Ujęcie geragogiczne”, Kraków 2018, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego: Review of the Monograph by Artur Fabiś Entitled “Troski egzystencjalne w starości. Ujęcie geragogiczne” Kraków 2018, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego - Wąsiński, Arkadiusz (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2020)
Tekst jest recenzją monografii habilitacyjnej Artura Fabisia opublikowanej w 2018 r. przez Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie. W zwięzłej, syntetycznej formie podjęto dyskusję wokół przyjętych w pracy głównych kategorii pojęciowych, teoretycznych i metodologicznych przesłanek koncepcji badań, a także wartości poznawczej analiz i interpretacji wywiedzionych ze zgromadzonego materiału badawczego. Zwrócono również uwagę na oryginalny charakter i walory niniejszej publikacji.