„Myśląc o transformacjach”: sympozjum naukowe (Łódź, 23.05.2019) - Kamińska-Jatczak, Izabela (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2019)
Artykuł dotyczy problematyki myślenia o transformacjach i stanowi syntezę wypowiedzi wygłoszonych podczas sympozjum poświęconego temu zagadnieniu. Ideą prezentowanego namysłu jest poszukiwanie narzędzi intelektualnych (konceptów) pozwalających na uchwycenie złożoności procesów transformacji zachodzących nieustannie w życiu człowieka.