Różnorodność w rodzinie. Działania stowarzyszenia matek, ojców i sojuszników osób LGBTQIA My, Rodzice - Stobiecka, Dorota (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2022)
W tekście znajdują się informacje o organizacji My, rodzice – stowarzyszeniu matek, ojców i sojuszników osób LGBTQIA. Opisano aktualną sytuację osób LGBTQIA w Polsce, kierunki rozwoju i obszary działań osób sojuszniczych. Celem aktywności rodzicielskiej jest wsparcie ruchu i doprowadzenie do zmiany społecznej.