Dziedzictwo mistrzów: uwagi o życiu i pracy z Profesorami Carolyn Ellis i Arthurem P. Bochnerem - Kafar, Marcin; Osvath, Csaba; Scheffels, Erin; Spinazola, Lisa P.; Tillmann, Lisa M. (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2019)
25 stycznia 2019 r., w Uniwersytecie Południowej Florydy miało miejsce uroczyste spotkanie poświęcone aktywności akademickiej Carolyn Ellis i Arthura Bochnera, którzy po ponad osiemdziesięciu pięciu latach (łącznie) pracy dydaktycznej przeszli na emeryturę. Tekst został przygotowany przez naukowych współpracowników, studentów oraz przyjaciół Profesorów Ellis i Bochnera, by upamiętnić i uhonorować Ich dzieło, i stanowi zbiór krótkich historii. Ukazuje on zarówno „oficjalne”, jak i „nieoficjalne” (w niektórych wypadkach bardzo osobiste) doświadczenia związane z życiem i pracą Profesorów. Opowieści te zapraszają czytelników do świata akademickich relacji międzypokoleniowych, uwikłanych kontekstowo i ważnych z etycznego punktu widzenia.