Wczesne nauczanie języka francuskiego jako języka obcego: korzyści, metody i ogólne znaczenie - Bouzeria, Iman; Addar, Zohra (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2024)
Artykuł skupia się na wczesnym nauczaniu języka francuskiego jako języka obcego, opiera się na analizach doświadczeń, prowadzonych w wymiarze międzynarodowym. Omawia korzyści płynące z wczesnej nauki francuskiego, analizuje różne metody nauczania, określa wyzwania, jakie się z tym wiążą oraz przedstawia skuteczne strategie, umożliwiające ich wprowadzenie. Omówione studia przypadku i doświadczenia realizowane w różnych krajach podkreślają wagę tego podejścia w nauczaniu języka francuskiego jako języka obcego.