(untitled) (Warsztaty z Geografii Turyzmu, 2017)
Autorka artykułu, będąca mieszkanką Poznania, a jednocześnie zaawansowanym graczem geocachingu, podjęła próbę prezentacji powiatu poznańskiego jako obszaru, który posiada potencjał do rozwoju tej gry. Świadczą o tym tworzone w ostatnich latach trasy, jak również działania regionalnej organizacji – GEOpyry oraz nastawienie mieszkańców. Do przygotowania opracowania wykorzystano analizę literatury, źródeł internetowych związanych z geocachingiem oraz wyniki badań własnych zrealizowanych na potrzeby pracy magisterskiej za pośrednictwem kwestionariusza ankiety na próbie 355 mieszkańców powiatu poznańskiego, w okresie od października 2016 r. do marca 2017 r.