(untitled) (Warsztaty z Geografii Turyzmu, 2017)
Celem pracy jest przeanalizowanie i porównanie oferty parków wodnych jako miejsc pozwalających na aktywne spędzenie wolnego czasu. Są to obiekty umożliwiające zabawę, rozrywkę i regenerację sił witalnych. Za sprawą różnorodnych elementów wyposażenia ich użytkownicy mogą wybrać zarówno wypoczynek bierny, jak i aktywny, dostępny w aquaparkach (najpopularniejszym typie parków wodnych) i obiektach termalnych, których dodatkową atrakcją jest gorąca woda (często o właściwościach leczniczych). Metodą badawczą był przegląd literatury i stron internetowych z zakresu rekreacji i aktywnego wypoczynku. Opracowanie zostało wzbogacone o analizę oferty rekreacyjnej parków wodnych reprezentujących poszczególne województwa w Polsce.