Zasoby kultury ludowej jako komponent przestrzeni turystycznej - Mokras-Grabowska, Justyna (Turyzm/Tourism, 2013)
Artykuł jest próbą syntezy informacji dotyczących rozwoju turystyki folklorystycznej – opisuje wzajemne relacje pomiędzy kulturą ludową i turystyką, mechanizmy komercjalizacji dziedzictwa kulturowego oraz umiejscawia zasoby kultury ludowej w przestrzeni turystycznej.