The Perception of Rural Tourism in Poland and in the World - Szwichtenberg, Aleksander (Turyzm/Tourism, 1998)
W artykule przedstawiono ważniejsze polskie i zagraniczne definicje turystyki wiejskiej. Różnorodność pojmowania tej działalności gospodarczej obliguje do dalszych badań nad sformułowaniem jej istoty.