The Geography of Tourism and Hotel Management Studies at the University of Łódź. Curriculum Objectives and Organization - Liszewski, Stanisław (Turyzm/Tourism, 1999)
W artykule przedstawiono koncepcję programową kształcenia uniwersyteckiego na poziomie magisterskim w zakresie geografii turyzmu i hotelarstwa na Uniwersytecie Łódzkim. Szczegółowo zaprezentowano ideę studiów, cechy absolwenta oraz układ i zakres tematyczny programu, a także organizację studiów. W ostatniej części artykułu przedstawiono główne podręczniki z zakresu geografii turyzmu oraz polskie czasopisma naukowe.