Catholic Pilgrimages of National Minorities in the United States, Exemplified by the Sanctuary of the Virgin Mary of Częstochowa in Doylestown - Czyrwik-Sołjan, Izabela (Turyzm/Tourism, 1993)
W artykule przedstawiono polonijny ośrodek maryjny w Stanach Zjednoczonych – Sanktuarium Matki Boskiej Częstochowskiej w Doylestown. Omówiono jego historię, działalność oraz znaczenie dla amerykańskiej Polonii.