Tourism in the Załęczański Scenic Park - Chrostowska, Dorota; Wiluś, Robert (Turyzm/Tourism, 1992)
Artykuł prezentuje atrakcyjność turystyczną oraz różnego rodzaju formy ruchu turystycznego, jakie wykształciły się na terenie Załęczańskiego Parku Krajobrazowego. Określono wielkość, sezonowość, strukturę demograficzny oraz zasięg przestrzenny migracji turystycznych.