The Tourist Function of the Palace in Kórnik - Pietrzak, Jolanta (Turyzm/Tourism, 1994)
Artykuł przedstawia skrótowy opis sposobu badania funkcji turystycznej zamku w Kórniku. W pracy przyjęto założenie, iż znaczenie obiektu wyrażone jest wielkością frekwencji oraz odległością obszarów i wielkością ośrodków, z których przybyli turyści.