Pojęcie spółki kapitałowej i opodatkowanie przekształcenia spółek kapitałowych w spółki osobowe na kanwie podatku od czynności cywilnoprawnych - Gargul, Michał (Kwartalnik Prawa Podatkowego, 2017)
Przedmiotem artykułu jest analiza prawna zagadnień związanych z definiowaniem pojęcia spółki kapitałowej na kanwie podatku od czynności cywilnoprawnych oraz potencjalnym powstaniem obowiązku podatkowego w podatku od czynności cywilnoprawnych w sytuacji przekształcenia formy prawnej spółki kapitałowej w spółkę osobową.