Znaczenie koncepcji look through approach w podatku u źródła - Jankowski, Jakub (Kwartalnik Prawa Podatkowego, 2025)
W artykule omówiono problemy, jakie może wywołać stosowanie koncepcji LTA na gruncie podatku u źródła. Analizie poddano istotę tej koncepcji oraz poszczególne przesłanki jej stosowania. Podjęto również próbę wskazania najczęstszych błędów, które prowadzą do niewłaściwego rozumienia tej instytucji.