Wpływ uwarunkowań geograficzno-przyrodniczych na rozwój małych miast - Świdyński, Jarosław; Świdyńska, Natalia Karolina (Space – Society – Economy, 2018)
W artykule podjęto się określenia wpływu uwarunkowań geograficzno-przyrodniczych na rozwój małych miast. Badania zostały przeprowadzone na przykładzie wybranych małych miast województwa warmińsko-mazurskiego.