Wymiar społeczny programu Mia100 Kamienic w Łodzi - Podyma, Agnieszka; Sikorska, Anna; Warczyńska, Monika; Bartosiewicz, Bartosz (Space – Society – Economy, 2016)
W artykule zaprezentowano wyniki badań ankietowych przeprowadzonych w 2015 r. wśród mieszkańców budynków wyremontowanych w ramach Programu Mia100 Kamienic w Łodzi. Głównym celem jest przedstawienie motywów i oceny decyzji o wyborze miejsca zamieszkania. Badania odbyły się w budynkach, w których do początku 2015 r. został zakończony remont kapitalny kamienicy, związany z wyprowadzką wszystkich lub większości mieszkańców.