Alicja Łaska-Formejster (2015) Pacjent w sieci zależności. Społeczny kontekst praw i autonomii pacjenta. Łódź: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego - Byczkowska-Owczarek, Dominika (Przegląd Socjologii Jakościowej, 2018)
–