Między ideałem a możliwościami – recenzowanie muzyki poważnej w prasie codziennej - Sasin, Magdalena (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Litteraria Polonica, 2012)
Autorka opisała problem recenzowania muzyki klasycznej w prasie codziennej (naprzykładzie „Gazety Wyborczej”). Zwróciła uwagę na takie problemy, jak wymogi redakcji,charakter recenzji oraz problemy i ograniczenia spotykające dziennikarzy.