Realizacje muzycznych formatów stacji radiowych na polskim rynku medialnym - Garcarek, Agnieszka (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Litteraria Polonica, 2012)
Powstanie prywatnego sektora medialnego zapoczątkowało szereg zmian i proces wzajemnej konkurencji o audytorium. Jedną z nich stało się formatowanie stacji, czyli dopasowanie oferty nadawców do określonych potrzeb i preferencji odbiorców. Artykuł poświęcony został definicji formatu radiowego, charakterystyce poszczególnych formatów na przykładzie polskich komercyjnych rozgłośni, które je realizują.