The problem of degrees of maximality. (A survey) - Malinowski, Grzegorz (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Philosophica. Ethica-Aesthetica-Practica, 1985)
Artykuł jest celnym przeglądem metod dowodzenia twierdzeń ostopniach maksymalności i rezultatów uzyskanych w tej dziedziniedo 1979 r .