Open Source Intelligence w kontekście wybranych czynów zabronionych - Łuczyński, Patryk (Paragraf. Studia z Prawa i Administracji, 2023)
Artykuł omawia kwestie związane z Open Source Intelligence. Opisane zostały w nim ogólne zagadnienia związane z metodami OSINT, a także ich ocena w kontekście art. 190a § 2 oraz art. 267 § 1 Kodeksu karnego, a także art. 107 ustawy o ochronie danych osobowych. Praca ma zachęcić do dyskusji nad prawnokarnymi zagadnieniami OSINT-u.