O aplikacji adwokackiej – wywiad z adwokatem Bartoszem Tiutiunikiem, Wicedziekanem Okręgowej Rady Adwokackiej w Łodzi - Rembarz, Aleksandra (Paragraf. Studia z Prawa i Administracji, 2022)
Autorka w niniejszym artykule pragnie przybliżyć studentom prawa przebieg aplikacji adwokackiej. W rozmowie z Mecenasem Bartoszem Tiutiunikiem porusza kwestie dotyczące zalet i wad tej ścieżki kariery zawodowej, samego egzaminu czy zajęć na aplikacji. Znany adwokat z ogromnym doświadczeniem opowiada o tym, co zdeterminowało jego wybór tego zawodu, przywołuje wspomnienia z czasów swojej aplikacji, a także zauważa zmiany w zakresie obywania aplikacji, jakie nastąpiły w ostatnich latach. Artykuł zawiera również cenne rady dla studentów prawa wiążących swoją przyszłość z adwokaturą.