Symultaniczno-Sekwencyjna Nauka Czytania® w przedszkolu - Cieszyńska-Rożek, Jagoda; Trzeciak, Monika (Logopaedica Lodziensia, 2023)
Autorki przedstawiają wyniki badań neurobiologicznych, wskazujących na wpływ wczesnej nauki czytania na rozwój struktur kory mózgowej. W artykule zostały zamieszczone wyniki badań eksperymentalnych, dotyczących efektywności stosowania Symultaniczno-Sekwencyjnej Nauki Czytania® w edukacji przedszkolnej.