Terapia osób jąkających się według Stanisława Wilczewskiego. Analiza w perspektywie historycznej - Woźniak, Tomasz (Logopaedica Lodziensia, 2025)
Artykuł stanowi opis założeń teoretycznych i rozwiązań metodycznych zastosowanych w metodzie kształtowania płynności mówienia opracowanej przez Stanisława Wilczewskiego. Przywołana została sylwetka autora metody, omówiono również historię jej stosowania – w przeszłości i obecnie. W dyskusji podjęto próbę interpretacji skuteczności oddziaływań zastosowanych w metodzie.