Recenzja książki Marka Johnsona „Znaczenie ciała. Estetyka rozumienia ludzkiego” - Rycielska, Beata (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Linguistica Rossica, 2017)
Artykuł recenzyjny dotyczy pracy Marka Johnsona z 2007 roku, którą przetłumaczył Jarosław Płuciennik. Książka jest godna zainteresowania, rozpatruje bowiem podstawowe pojęcie w teorii lingwistyki kognitywnej, mianowicie znaczenie ucieleśnione.