Co panu dolega? – podręcznik do nauczania języka polskiego medycznego na poziomie B2/C1 - Majcher-Legawiec, Urszula; Pukas-Palimąka, Danuta (Acta Universitatis Lodziensis. Kształcenie Polonistyczne Cudzoziemców, 2017)
-