Mieszkanie dla seniora – formy budownictwa senioralnego oraz stan ich rozwoju w Polsce - Dudek-Mańkowska, Sylwia (Konwersatorium Wiedzy o Mieście, 2017)
W artykule omówiono nowe formy budownictwa dla seniorów (tj. dom międzypokoleniowy, mieszkanie wspomagane, osiedle z ograniczeniem wiekowym, cohousing senioralny, wielofunkcyjne zespoły mieszkaniowe dla seniorów) oraz ich dostępność w Polsce.