Eseje z “Guardiana” - Berkeley, George (Hybris, 2010)
SPIS TREŚCI: Nota Uwagi o Collinsa „Discourse on Free-thinking” (przełożyli Tomasz Kozłowski i Tomasz Sieczkowski) Ograniczoność wolnomyślicieli (przełożył Hubert Żuchowski) O krótkowzroczności umysłu (przełożył Tomasz Sieczkowski)