Zrównoważony rozwój sektora rolnego na Ukrainie w kontekście strategii „Europa 2020” - Łopatynskyi, Yurii M. (Gospodarka w Praktyce i Teorii, 2017)
W artykule omówiono podstawowe elementy zrównoważonego rozwoju sektora rolnego na przykładzie Ukrainy. Zaproponowano główne kierunki harmonizacji uwarunkowań zrównoważonego rozwoju w kontekście strategii „Europa 2020”.