ZASTOSOWANIE PARTNERSTWA PUBLICZNO-PRYWATNEGO W SEKTORZE OCHRONY ZDROWIA – DOTYCHCZASOWE DOŚWIADCZENIA I PERSPEKTYWY ROZWOJU - Śmiechowicz, Joanna (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Oeconomica, 2014)
Rynek partnerstwa publiczno-prywatnego w ochronie zdrowia w Polsce jest jeszcze młodyi stosunkowo słabo rozwinięty, ale w ostatnim czasie wyraźnie rośnie zainteresowanie podmiotówpublicznych wykorzystaniem formuły partnerstwa do realizacji inwestycji. Niestety nie towarzyszymu adekwatna gotowość sektora prywatnego do zaangażowania się w takie przedsięwzięcia.Celem niniejszego opracowania jest zdiagnozowanie czynników sprzyjających i utrudniającychpraktyczne wykorzystanie PPP w ochronie zdrowia oraz przedstawienie dotychczasowych doświadczeńzdobytych na tym gruncie w Polsce.