zastosowanie metod badania controllingu w polsce - Janczyk-Strzała, Elżbieta (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Oeconomica, 2015)
Zastosowanie odpowiednich metod badawczych warunkuje poprawność uzyskanych informacji. W pierwszej części opracowania wskazano metody, jakie proponuje się zastosować w obszarze badań controllingowych, zaś w drugiej – przykłady zastosowania poszczególnych metod w badaniach controllingu przeprowadzonych przez różnych autorów.