Zagospodarowanie przestrzenne gminy wiejskiej Kotlin w świadomości jej mieszkańców - Wojtyra, Bartosz (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Geographica Socio-Oeconomica, 2015)
Celem artykułu jest ocena wpływu wiedzy oraz doświadczenia związanego z tematyką planowania przestrzennego mieszkańców gminy wiejskiej Kotlin położonej w województwie wielkopolskim na postrzeganie jej stanu zagospodarowania. Na podstawie badań ankietowych określono znajomość opracowań planistycznych wśród mieszkańców, odczuwanie przez nich przestrzeni oraz stan ich zadowolenia z prowadzonej w gminie polityki przestrzennej.