Drzewostan starego cmentarza w Łodzi i miejsce starego cmentarza wśród łódzkich cmentarzy nad rzeką Łódką - Otocki, Tomasz (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Geographica Socio-Oeconomica, 2019)
Artykuł dotyczy drzewostanu Starego Cmentarza przy ul. Ogrodowej w Łodzi. W głównej alei zmierzono obwody drzew w pierśnicy. Zmierzono również pierśnice innych drzew na tym cmentarzu, a także na dwóch innych. Dokonano oceny wartości drzewostanu Starego Cmentarza.