Koncepcja zintegrowanego rozwoju rolnictwa i wsi w świetle badań geograficznych - Kołodziejczak, Anna (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Geographica Socio-Oeconomica, 2013)
Artykuł przedstawia koncepcję zintegrowanego rozwoju rolnictwa i wsi oraz wyniki badań prowadzonych w ramach geografii rolnictwa dotyczących zmian w przestrzeni wiejskiej w Polsce, które nastąpiły po przyjęciu tej koncepcji.