Znaczenie tradycji politycznej z punktu widzenia funkcjonowania systemu politycznego współczesnej Ukrainy - Zaslavska, Olga O. (Eastern Review, 2014)
Artykuł poświęcony jest teoretycznym aspektom studiów nad fenomenem tradycji politycznych i ich wpływem na proces kształtowania się kultury politycznej społeczeństwa. Szczególne miejsce poświęcone zostało wpływowi tradycji politycznych na budowę i zasady funkcjonowania systemu politycznego współczesnej Ukrainy.