Gombrowicz w Buenos Aires. Wywiad z Nicolásem Hochmanem - Kobyłecka-Piwońska, Ewa (Czytanie Literatury. Łódzkie Studia Literaturoznawcze, 2018)
Tematem wywiadu z Nicolásem Hochmanem jest przede wszystkim działalność argentyńskiej grupy Congreso Gombrowicz, która w Buenos Aires organizuje wydarzenia o charakterze naukowym i popularyzatorskim, poświęcone twórczości i legendzie Witolda Gombrowicza.