Czym jest dziś czytanie literatury? (Ankieta 3) - Borkowska, Grażyna (Czytanie Literatury. Łódzkie Studia Literaturoznawcze, 2015)
W odpowiedzi na pytania ankiety, literaturoznawca opowiada o swoich czytelniczych pasjach.