Nie wiadomo, po co się jedzie. Z Andrzejem Stasiukiem rozmawia Agnieszka Cytacka - Stasiuk, Andrzej; Cytacka, Agnieszka (Czytanie Literatury. Łódzkie Studia Literaturoznawcze, 2015)
Zapis dwóch rozmów z pisarzem Andrzejem Stasiukiem, które Agnieszka Cytacka przeprowadziła w 2015 r. Pierwszy z wywiadów dotyczy książki pt. „Wschód”, drugi zaś „Życie to jednak strata jest. Andrzej Stasiuk w rozmowach z Dorotą Wodecką”.