Umberto Eco w Łodzi, czyli Labirynt Znaków - Bajerska, Aleksandra; Grabowski, Mateusz; Karwowska, Alicja; Kupracz, Agata; Szumska, Katarzyna; Zatora, Anna (Czytanie Literatury. Łódzkie Studia Literaturoznawcze, 2015)
Sprawozdanie z łódzkiego festiwalu Labirynt Znaków, którego gościem specjalnym był Umberto Eco a wydarzeniem centralnym nadanie włoskiemu pisarzowi tytułu honoris causa Uniwersytetu Łódzkiego.