Unde Dionysi cultus in tragicorum opera pervenerit? - Bologna, Orazio (Collectanea Philologica, 2004)
Tragoediis visis et lectis, litterarum Graecarum periti nec non philosophi, ut Aristoteles et Nietzsche, generis originen vestigaverunt, multos et doctos libros conscripserunt, multa et utilia ad genus comprehendendum posteritati tradiderunt.Sed remotam et longinquam originem nullus umquam attigit, quia mentes in litteras Graecas tantum verterunt.