Profesor Stefan Oświecimski jako nauczyciel i opiekun studenckich obozów naukowych - Gawłowska, Wanda; Witczak, Krzysztof (Collectanea Philologica, 1995)
Professor Stephanus Oświecimski Cathedrae Philologiae Classicae Universitatis Lodziensismoderator, iuventutis philologicae tutor studia humana late promovebat, linguam Latinamredivivam sermoni zamenhofianae praeponebat, scholasticorum castra ad Silesiae artes sacrasatque humanas investigandas ponebat.