Profesor Stefan Oświecimski i jego studia nad pismem kreteńskim - Witczak, Krzysztof (Collectanea Philologica, 1995)
Breviter traetatur de professoris Stephani Oświecimski stud.iis, quae Cretenses litteras,explanandas spectant. In aliquot opusculis professoris Bohemi Frederici Hrozny litterarumCretensium mendosas explanationes vituperabat (a. 1950), harom quoque litterarum indagationesdocte disserebat (a. 1955), litterarum cultusque Graeci continuationem affirmabat (a. 1959),nonnulas scripturae Mycenaeae tabellas (e.g.PY Cn 1287) explicareconatus est (a. 1965). Virorumdoctorum opera Mycenaeis studiis sacrata diligenter recensebat (a. 1957). In opusculo Atlantididicato (a. 1956) arcanam illam terram cum Creta Minoia conectam esse non exclusit.