Γέρων ἱερεύς. Il vecchio nelle vesti del sacerdote - Bologna, Antonio Orazio (Collectanea Philologica, 2011)
Per brevem hanc dissertationem nonnulae feruntur notitiae, quas nullas antea inqusitor invenit et vulgavit. Ilias, cum ab omnibus Graecarum litterarum cultoribus sit omnium longe antiquissimum opus putata, ab auctore contra postremum est diuturni civilis humanique cultus fructus ducta, quoniam poeta, hexametrum eiusque proprietates adhibens nec non vetutissimas fabulas narrans, haud indoctus videtur vel rudis. Cum autem qua de causa Crysa, Apollinis sacerdos, ad Agamemnona oraturus venerit, nonnulis antiquis documentis adductis, luculentius enodet, nonnulla instituta, eademque praecipua, ex propinquis orientis regionibus auctor a Graecis sumpta ostendit. In quibus, ut par est, sacerdotium, quod haud raro contra regis auctoritatem ac potestatem obsistere conatur, potissimum locum obtinet.