Wywiad z Danielą Osińską (pseudonim ‘Wierna’), 1o v. Kretowicz, 2o v. Ludwicka – członkiem Armii Krajowej i siostrą komendanta Spieszonego Szwadronu AK w Szadku - Stulczewski, Jarosław (Biuletyn Szadkowski, 2016)
Jedenasty wywiad w ramach cyklicznej rubryki „Biuletynu Szadkowskiego” to rozmowa z porucznik w stanie spoczynku Danielą Ludwicką ps. „Wierna” – członkiem podziemia niepodległościowego w czasie okupacji hitlerowskiej i siostrą Ludwika Osińskiego ps. „Orlicz”, komendanta Spieszonego Szwadronu AK w Szadku.