Szadek na starej fotografii. Szadek z okresu dwudziestolecia międzywojennego na afiszach i ulotkach (zebrał i opracował – Jarosław Stulczewski) - Stulczewski, Jarosław (Biuletyn Szadkowski, 2016)
Prezentowane afisze oraz ulotki pochodzą z lat 1930–1939 i znajdują się w zbiorach Biblioteki Narodowej w Warszawie (dział druków ulotnych). Druki te nawiązują do życia społecznego mieszkańców Szadku i ówczesnych wydarzeń politycznych. Afisze oraz ulotki – drukowane w Zduńskiej Woli w prywatnej drukarni Dawida Witkowskiego i w drukarni należącej do Zgromadzenia Księży Orionistów – przygotowywane były na zlecenie organizacji działających na terenie miasta i gminy szadkowskiej (Koła Polskiej Partii Socjalistycznej, Komitetu Budowy Szkoły Powszechnej, Towarzystwa Uniwersytetu Robotnicze, Zarządu Miejskiego, Zarządu Grodzkiego Związku Strzeleckiego i Katolicko-Narodowego Zjednoczenia Gospodarczego). Jeden z afiszy został wydany prywatnym nakładem mieszkańca Szadku, Czesława Rudeckiego.